კრემის მოსამზადებლად სჯობს 33-35% ცხიმის შემცველობის ნაღები გამოვიყენოთ. ნაღებით მუშაობა რთული არ არის, თუ რამდენიმე წესს დავიცავთ ნაღების კრემი მსუბუქი და ფუმფულა გამოვა.
წესი 1. სათქვეფი, ჭურჭელი და ნაღები კარგად უნდა იყოს გაციებული. ზოგიერთი დიასახლისი ნაღებს ასხავს სუფთა, მშრალ ჭურჭელში და მიქსერის ფეხებთან ერთად დებს მაცივარში. ამგვარად შეიძლება მოვემზადოთ შემდეგი ნაბიჯისთვის.
წესი 2. თანდათანობით, ნელ-ნელა დავუმატოთ შაქრის პუდრა, რომელიც აუცილებლად უნდა გავცრათ, რომ გამაგრებული ნაწილაკები არ მოხვდეს ნაღებში, საწინააღმდეგო შემთხვევაში ნაღები მძიმე და ქაფისმაგვარი იქნება.
წესი 3. ნაღები ჯერ ნელ-ნელა ვთქვიფოთ, შემდეგ თანდათანობით მოვუმატოთ მიქსერის სიჩქარე და მაქსიმალურამდე მივიყვანოთ. ნაღები როცა შესქელდება სიჩქარე თანდათანობით შევამციროთ. მნიშვნელოვანია, რომ ნაღები შეიძლება გათხელდეს ზომაზე მეტად ათქვეფით და კარაქად იქცეს, ხოლო თუ ათქვეფა დააკლდა დაიჩუტება და წყლიან მასას გამოყოფს.
ნაღების ყუთი გახსნამდე კარგად შევანჯღრიოთ, რადგან ცხიმიანი ნაყები ყუთის კიდეებში გროვდება, ხოლო მისი უცხიმო ნაწილი კარგად არ ითქვიფება. შეიძლება ნაღების თქვეფისას ჭურჭელი ყინულზე დავდოთ. ათქვეფისას ყურადღება უნდა მივაქციოთ ზედაპირზე წარმოშობილ ტალღებს, როდესაც იგი შემაგრდება, მხოლოდ მაშინ შეიძლება შაქრის პუდრის და ვანილის დამატება. ჩვეულებრივ 1 ჭიქა ნაღებს უმატებენ 1 ჩ.კ. შაქრის პუდრს, მაგრამ მისი დამატება შეიძლება გემოვნების მიხედვით. ნაღების კრემი შეიძლება თითით შევამოწმოთ. თუ კრემი თითიდან არ წვეთავს, მაშინ იგი მზად არის.
კომენტარები
ახალი ამბები
კატეგორიები
- ავტო და მოტო0
- განათლება0
- თამაშები და გართობა0
- თვითგანვითარება0
- ტექნომანია0
- კულინარია0
- ცნობილი ადამიანები0
- რჩევები0
- ქალებისათვის0
- ელექტრონული წიგნები0
- ასტრონომია0
- ეს საინტერესოა0
- სპორტი და ფიტნესი0
- გასაოცარი ფაქტები0
- რელიგია და ფილოსოფია0
- მეცნიერება0
- ფსიქოლოგია0
- ფლორა და ფაუნა0
- ხელოვნება და ჰობი0
- ჯანმრთელობა0
- ლიტერატურა და პოეზია0
- ჩანახატები0
- ქალი და მამაკაცი0