მაიონეზის ტრადიციული კერძები წლიდან წლამდე არ ტოვებს სადღესასწაულო სუფრას. მაგრამ მხიარული შავი კურდღელი ცვლილებას ითხოვს. შეგიძლიათ მოამზადოთ სალათი "ოლივიე" ქათმის ხორცით და მწვანე ვაშლით. აღმოჩნდება წარმოუდგენლად გემრიელი, მაგრამ არა ძალიან ცხიმიანი და მძიმე. 2023 წლის სიმბოლო აუცილებლად გაიხარებს კერძით, სტუმრები კი აღფრთოვანებული დარჩებიან.
შემადგენლობა:
- 250 გრ ქათმის ფილე
- 2 საშუალო ზომის კარტოფილი
- 3 კვერცხი
- 1 სტაფილო
- 2 კიტრის მწნილი
- 1 ხახვი
- 1 მწვანე ვაშლი
- 100 გ. დაკონსერვებული ბარდა
- 50 გ. არაჟანი
- 100 გ. მაიონეზი
- მარილი
- წიწაკა
საფეხურები:
მოხარშეთ ქათმის ფილე, კარტოფილი და სტაფილო, გააგრილეთ ცივ წყალში. დაჭერით ეს ინგრედიენტები და ჩაყარეთ სალათის თასში. დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი კიტრი და ხახვი. კიტრი შეიძლება იყოს მარინადის, ან მწნილის. ისევ და ისევ, ეს ყველაფერი დამოკიდებულია ინდივიდუალურ გემოვნებაზე. ჩვენ გირჩევთ აირჩიოთ სალათის ოდნავ ტკბილი ხახვი.
კომპონენტების საერთო რაოდენობას დაუმატეთ ბარდა და მოხარშული ქათამი. ის შეიძლება დაიჭრას კუბებად ან დაიყოს პატარა ბოჭკოებად. ქათმის ფილე კარგად უნდა გაცივდეს, სანამ დანარჩენ ინგრედიენტებში შეერევა. უარეს შემთხვევაში, შეგიძლიათ გამოიყენოთ შეძენილი შებოლილი მკერდი.
სალათის თასში დაამატეთ კუბებად დაჭრილი კვერცხი და ვაშლი. შემდეგ ცალკე კონტეინერში შეგიძლიათ შეურიოთ მაიონეზი და არაჟანი. დაამატეთ მათ სანელებლები და, სურვილისამებრ, რამდენიმე კბილი ნიორი. ეს გემოს ოდნავ უფრო ცხარეს გახდის.
სალათი კარგად აურიეთ და აუცილებლად სცადეთ რაც გინდათ. შესაძლოა, მაიონეზს მეტი სანელებლები ან არაჟანი დაამატოთ. მიეცით ქათმის და ვაშლის "ოლივიეს" დრო მაცივარში, რათა კერძი სწორად გაცივდეს.
კომენტარები
ახალი ამბები
კატეგორიები
- ავტო და მოტო0
- განათლება0
- თამაშები და გართობა0
- თვითგანვითარება0
- ტექნომანია0
- კულინარია0
- ცნობილი ადამიანები0
- რჩევები0
- ქალებისათვის0
- ელექტრონული წიგნები0
- ასტრონომია0
- ეს საინტერესოა0
- სპორტი და ფიტნესი0
- გასაოცარი ფაქტები0
- რელიგია და ფილოსოფია0
- მეცნიერება0
- ფსიქოლოგია0
- ფლორა და ფაუნა0
- ხელოვნება და ჰობი0
- ჯანმრთელობა0
- ლიტერატურა და პოეზია0
- ჩანახატები0
- ქალი და მამაკაცი0