არყის სმა ალბათ ყველას გვიყვარს, თუმცა ვანილიანი არაყი მგონი ბევრს არ გექნებათ გასინჯული. მე მქონდა ბედნიერება გამესინჯა და დამერწმუნეთ საოცრებაა. არყის სიმწარე საერთოდ არ იგრძნობა. იგი ხდება ტკბილი და ამასთანავე მათრობელა და რაც მთავარია მას ვანილის სასიამოვნო არომატი ეძლევა. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ – ერთი ბოთლი ნორმალური ხარისხის არაყი და ვანილის ჩხირები, რომელთა შეძენა სურსათის ბაზრებში არის შესაძლებელი და როგორც ვიცი, ძვირიც არ ღირს.
ვანილის არყის მომზადების ინსტრუქცია:
1. აიღეთ არაყი და გადმოასხით სხვა ბოთლში, ან უბრალოდ პლასტმასის ფილტრი ჩააგდეთ შიგნით;
2. გარეცხეთ ვანილის ჩხირები და კარგად გააშრეთ;
3. გაშრობის შემდეგ ჩაყარეთ ისინი ბოთლში;
4. საუკეთესო შედეგის მისაღებად, გააჩერეთ ბოთლი ოთახის ტემპერატურაზე 3-5 კვირა (მინიმუმ 5 დღე უნდა გააჩეროთ, რომ არაყმა ვანილის გემო აიღოს);
5. დროის გასვლის შემდეგ შედგით არაყი მაცივარში.
შესაბამის ტემპერატურამდე გაცივების შემდეგ კი გამოდგით არაყი და მიირთვით.
კომენტარები
ახალი ამბები
კატეგორიები
- ავტო და მოტო0
- განათლება0
- თამაშები და გართობა0
- თვითგანვითარება0
- ტექნომანია0
- კულინარია0
- ცნობილი ადამიანები0
- რჩევები0
- ქალებისათვის0
- ელექტრონული წიგნები0
- ასტრონომია0
- ეს საინტერესოა0
- სპორტი და ფიტნესი0
- გასაოცარი ფაქტები0
- რელიგია და ფილოსოფია0
- მეცნიერება0
- ფსიქოლოგია0
- ფლორა და ფაუნა0
- ხელოვნება და ჰობი0
- ჯანმრთელობა0
- ლიტერატურა და პოეზია0
- ჩანახატები0
- ქალი და მამაკაცი0