ქათმის ბულიონი ატრიასთან ერთად ითვლება მარგებელ კერძად. სახლში გაკეთებულ ატრიასთან ერთად, კი იგი გამოვა უფრო გემრიელი და მარგებელი.
რა დაგვჭირდება?
- ფქვილი – 200გ.
- კვერცხი – 2 ცალი
- კეფირი – 100გ.
- მარილი
დავიწყოთ კვერცხის თქვეფა, პერიოდულად ვამატოთ ფქვილი და ვურიოთ. დავამატოთ მარილი, კეფირი (წყლის დამატება არაა საჭირო) და დავიწყოთ ცომის მოზელვა. ის უნდა იყოს რბილი, არ უნდა ეკრობოდეს ხელებს, მაგიდას და საპრტყელებელს. დამზადებული ცომი გაახვიეთ ცელოფანის პარკში და მოვათავსოთ მაცივარში 20 წუთით.
მაგიდას გადავათაროთ მუშამბა და მოვაყაროთ ფქვილი. დავდოთ ცომი და გავყოთ ორ ნაწილად. ორივე გავაპრტყელოთ 1 მმ-ის დონემდე. გაპრტყელების დროს დავაკვირდეთ, რომ ცომი არ მიეკროს არც საპრტყელებელს და არც მუშამბას. ცომი რაც უფრო პრტყელი იქნება, მით უფრო უკეთესად შეიწოვს ბულიონს და სწრაფად მოიხარშება.
გაპრტყელებული ცომი ცოტათი გავაშროთ, იმიტომ რომ მისი გაჭრის დროს არ მიეკროს დანას. გავახვიოთ ცომი რულეტად და ცოტათი ყველგან მოვუჭიროთ. შემგომ ცომი გავჭრათ ბასრი დანით დაახლოებით 3-4 მმ-ის ზომით, მიღებული ატრია ხელით გავშალოთ.
ატრია დავალაგოთ ხის ფიცარზე ან ერთჯერად ხელსახოცზე (“салфетка”). თანდათან გადავატრიალოთ ატრია და დავაკვირდეთ რომ ყველა მხრიდან გაშრეს. ასე გავაშროთ იგი 24 საათის განმავლობაში.
მზა მშრალი ატრია შეგვიძლია შევინახოთ პლასტიკურ კონტეინერში ან შუშის ბანკაში, დაფარული სახურავით. ესეთ მდგომარეობაში იგი შეიძლება შეინახოთ დიდი ხნის განმავლობაში.
ესეც ასე, ატრია მზად გვაქვს. ახალა მიეცით გზა ფანტაზიებს და ექსპერიმენტებს სამზარეულოში. :)
კომენტარები
ახალი ამბები
კატეგორიები
- ავტო და მოტო0
- განათლება0
- თამაშები და გართობა0
- თვითგანვითარება0
- ტექნომანია0
- კულინარია0
- ცნობილი ადამიანები0
- რჩევები0
- ქალებისათვის0
- ელექტრონული წიგნები0
- ასტრონომია0
- ეს საინტერესოა0
- სპორტი და ფიტნესი0
- გასაოცარი ფაქტები0
- რელიგია და ფილოსოფია0
- მეცნიერება0
- ფსიქოლოგია0
- ფლორა და ფაუნა0
- ხელოვნება და ჰობი0
- ჯანმრთელობა0
- ლიტერატურა და პოეზია0
- ჩანახატები0
- ქალი და მამაკაცი0
ჩვენი
საინტერესო

ანა კარენინა

ანაბრის გახსნა

დაქალის შეყვარებულისგან დავორსულდი…

როგორ ავიმაღლოთ პოტენცია ნატურალური
