მწარეს მოყვარულებს შემიძლია შემოგთავაზოთ შესანიშნავი წასახემსი – ბადრიჯანი კორეულად. ამის მოსამზადებლად დაგვჭირდება ნებისმიერი ზომის ბადრიჯანი, მთავარია არ იყოს გადამწიფებული და შიგნიდან დამპალი.
რა დაგვჭირდება?
-ბადრიჯანი
-ხახვი
-სტაფილო
-ოხრახუში
-წითელი მწარე წიწაკა
-ტკბილი წიწაკა
-ნიორი
-შავი პილპილი
-ზეთი
-ძმარი
-შაქარი
სანამ დავამზადებდეთ დავიწყებდეთ პროდუქტები კარგად უნდა გავრეცხოთ და შიგნიდან გავწმინდოთ თესლისგან.
ორი კილოგრამი ბადრიჯანი დავჭრათ სიგრძეზე (როგორც სურათზეა ნაჩვენები), მარილიან წყალში მოვხარშოთ 5 წუთის განმავლობაში. მოხარშული ბადრიჯანი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და გადავდოთ. ცალკე მოვამზადოთ ჩასასხმელი, დავჭრათ 3 ცალი ხახვი მას დავამატოთ 100 გრამი დაჭრილი ოხრახუში, 3 ცალი მწარე წიწაკა (წვრილად დაჭრილი) და 5 თავი გაჭყლეტილი ნიორი.
რაიმე სათავსში ჩავასხათ 150 მგრამი ზეთი, 6%-იანი ძმარი და 1 სადილის კოვზი მარილი და შაქარი. ეს ყველაფერი კარგად ავურიოთ და დავამატოთ უკვე გამზადებულ ჩასასხმელს. ეს ყველაფერი მოვასხათ მოხარშულ ბადრიჯანს. იმისათვის რომ ბარიჯანი კარგად გაიჟღინთოს, მიღებული მასა დავტოვოთ 3 საათი გრილ ადგილას. დროის გასვლის შემდგომ შეგვიძლია დავაცალკავოთ და შევინახოთ მაცივარში.
ბადრიჯანი კორეულად იმით არის კარგი, რომ იგი ეხმარება ორგანიზმს გაციების დაძლევაში. ასევე ზოგი მოიხმარს რომ დააანებოს მოწევას. ასევე სურვილისამებრ შეგიძლიათ შეცვალოთ მწარე წიწაკის პროპორციები.
გემრიელად მიირთვეით!
კომენტარები
ახალი ამბები
კატეგორიები
- ავტო და მოტო0
- განათლება0
- თამაშები და გართობა0
- თვითგანვითარება0
- ტექნომანია0
- კულინარია0
- ცნობილი ადამიანები0
- რჩევები0
- ქალებისათვის0
- ელექტრონული წიგნები0
- ასტრონომია0
- ეს საინტერესოა0
- სპორტი და ფიტნესი0
- გასაოცარი ფაქტები0
- რელიგია და ფილოსოფია0
- მეცნიერება0
- ფსიქოლოგია0
- ფლორა და ფაუნა0
- ხელოვნება და ჰობი0
- ჯანმრთელობა0
- ლიტერატურა და პოეზია0
- ჩანახატები0
- ქალი და მამაკაცი0