ნებისმიერი ხორცის მოყვარული, კითხვაზე, საყვარელი კერძი, მწვადს გაიხსენებს. იმისათვის რომ მწვადი გამოვიდეს რბილი, წვნიანი და დნებოდეს პირში, ამისათვის საჭიროა მარინადის სწორედ შემზადება. მოგიყვებით მარინაიდის გაკეთების არასტანდარტულ მეთოდს.
რა დაგვჭირდება?
ღორის ხორცი – 2 კგ.
ხახვი – 4 ცალი დიდი თავი
გამხმარი რეჰანი – 2 ჩაის კოვზი
ზეთისხილის ზეთი – 4 სადილის კოვზი
ყავა
მარილი, პილპილი და სუნელები
დასაწყისისათვის ხორცი უნდა დავჭრად სწორედ. ერთი ნაჭერი უნდა გამოვიდეს 40-50 გრამი (ზომით: 2 ასათნის კოლოფი ერთმანეთს რომ დავადოთ). ასეთი ნაჭრები თანაბრად იბრაწება. ახლა გავაკეთოთ მარინადი, დავჭრათ ხორცი და ჩავდოთ ქვაბში ან მაღალგვერდებიან ტაფაში. 4 თავი ხახვი გავხეხოთ დიდ ნაწილებით სახეხზე და ჩავყაროთ ხორცთან. დავამატოთ 2 ჩაის კოვზი რეჰანი, მარილი, პილპილი, სუნელები და ზეთი. ზეთის ხარჯზე, ხორცი კარგად გაიჟღინთება სუნელებითა და ხახვის წვენით, რაც მას მისცემს საუცხოო არომატს.
ეხლა გავაკეთოთ მარინადის უმთავრესი მომენტი, მოვხარშოთ ყავა! (2-3 სადილის კოვზი დაფქვილი ყავა გავურიოთ 1 ლიტრი წყალი, მივიყვანოთ ადუღებამდე და გადავდოთ 5 წუთით). ყავაში ჩავამატოთ 1 სადილ კოვზე ცოტა ნაკლები მარილი, მთავარი ზედმეტი არ მოგვივიდეს. თითქმის ცხელი ყავა ჩავამატოთ ხორცთან და გადავდოთ გვერდზე.
ხორცი რომ მომზადეს იგი მარინადში გავაჩეროთ 12-15 საათით. თუ უფრო დიდი დროით გავაჩერებთ მაშინ მას სიმწრის გემო ექნება. პიკანტურობისათვისთ შეგვიძლია შეწვამდე შამფურზე ხორცს ლიმნის წვენი მოვასხათ.
გემრიელად მიირთვით!
კომენტარები
ახალი ამბები
კატეგორიები
- ავტო და მოტო0
- განათლება0
- თამაშები და გართობა0
- თვითგანვითარება0
- ტექნომანია0
- კულინარია0
- ცნობილი ადამიანები0
- რჩევები0
- ქალებისათვის0
- ელექტრონული წიგნები0
- ასტრონომია0
- ეს საინტერესოა0
- სპორტი და ფიტნესი0
- გასაოცარი ფაქტები0
- რელიგია და ფილოსოფია0
- მეცნიერება0
- ფსიქოლოგია0
- ფლორა და ფაუნა0
- ხელოვნება და ჰობი0
- ჯანმრთელობა0
- ლიტერატურა და პოეზია0
- ჩანახატები0
- ქალი და მამაკაცი0
ჩვენი
საინტერესო

ანა კარენინა

ანაბრის გახსნა

დაქალის შეყვარებულისგან დავორსულდი…

როგორ ავიმაღლოთ პოტენცია ნატურალური
