ფახიტოსი ეს არის ტრადიციული მექსიკური კერძი. სინამდვილეში მისი მომზადება არ თუ ისე რთულია. სულ რაგაც ხორცი ბოსტნეულთან ერთად და დაჭრილი სალათი სოუსთან ერთად, მაგრამ მის მომზადებას მაინც ახლავს რაგაც ნიუანსები, ამგვარად ეს კერძი ითვლება საკმაოდ ეგზოტიკური.
რა დაგვჭირდება?
– ქათმის ხორცი (ან თევზი ან მჭლე წითელი ხორცი)
– 4 ცალი პომიდორი
– 2 თავი ხახვი
– სოუსი ჩილი
– ბულგარული წიწაკა
– არაჟანი
– ბოსტნეული და მწვანილი სალათისთვის
– 3 ჭიქა სიმინდი ფქვილი, 1 ჭიქა წყალი
– 100 გრამი კარაქი და ყველი
– მარილი, პილპილი, ცოტა სოდა (სუნელებიც სურვილისამებრ).
ვინც არ ერკვევა მექსიკურ კერძებში, ფახიტოსი ეს არის ცხელ სინზე წარმოდგენილი ქათამი, თევზი ან ხორცი (განვიხილოთ ქათმის მაგალითი, რადგან ეხლახანს დავამზადედა და მინდა გაგიზიაროთ შთაბეჭდილებები) ჩაშუშულ პომიდორთან, წიწაკასთან და ხახვთან, სიმინდის ფქვისლის ბლინები, სოუსი და ბოსტნეული. უპირველესად უნდა გავაკეთოთ ბლინები. ავიღოთ კარაქი, დავაყაროთ მარილი, სოდა და ფქვილი, დავიწყოთ მისი გასრესვა და ამოვდროულად ვამატოთ წყალი. ამზელოთ სანამ არ მივიღებთ ელასტიურ ცომს. ფრთხილად მოეპყარით ცომს სიმინდის ფქვილსგან, რადგან იგი შეიძლება ძლიერ აფუვდეს. ამიტომ გაპრტყელებისას, ცომის ბლინი გააკეთეთ ძალიან თხელი, თორემ აკურატული ბლინები გადაგექცევად ბატონად. ცომი გამოვაცხოთ მშრალ ტაფაზე, რომ ბლინმა მიიღოს სასიამონვო დაბრაწული ფერი, შეგვიძლია მას კვერცხის ცილაც წავუსვათ.შემდგომ მოვამზადოთ ჩვენი კერძის მთავარი საფუძველი – ქათამი! ზეთიან ტაფაზე დავბრაწოთ ქათმის ნაწილები (შეგვიძლია გამოვიყენოთ ქათმის ფილე), როდესაც მას გადაკრავს დაბრაწული ფერი, შიგ დავუმატოთ პომიდორი (ქერქისგან გაფცქვნილი და ნაწილებად დაჭრილი) და ბულგალური წიწაკა. ჩავშუშოთ 10-15 წუთი და დავამატოთ დაჭრილი ხახვი. დავამატოთ სოსუსი ჩილი, მარილი, პილპილი და დავახუროთ თავსაფარი. ეს ყველაფერი დავტოვოთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ დამზადდება.სანამ მზადდება ქათამი, მოდით მოვამზადოთ ბოსტნეული. მაგალითად, მე ავიღე, ბოლოკი, კიტრი, ხახვი, პომიდორი და ბულგალური წიწაკა, სიმინდი და ჭოტოსანი ლობიო. ყველაფერი ეს განვალაგოთ როგორც სურათზეა გამოსახული, მოვრთოთ წრეზე და შუაში მოვათავსოთ სოუსი, აუცილებელია იყოს არაჟანი რათა გადაფაროს ფახიტოს სიმწარე, ან ტომატის სოუსი ანდაც სოუსი “ჩილი”.
როდესაც ყველაფერი მზად გვექნება, გამოვიტანოთ სუფრაზე, ქათამი ტაფიანად უნდა დავდოთ სუფრაზე, ზედ მოვასხათ ცოტა ტეკილა და მოვუკიდოთ ცეცხლი :) ესეთი წარმოდგენა ძალზედ ეფექტურია მაგრამ უნდა მოვახერხოთ ცეცხლის თავის დროზე ჩაქრობა :)
კომენტარები
ახალი ამბები
კატეგორიები
- ავტო და მოტო0
- განათლება0
- თამაშები და გართობა0
- თვითგანვითარება0
- ტექნომანია0
- კულინარია0
- ცნობილი ადამიანები0
- რჩევები0
- ქალებისათვის0
- ელექტრონული წიგნები0
- ასტრონომია0
- ეს საინტერესოა0
- სპორტი და ფიტნესი0
- გასაოცარი ფაქტები0
- რელიგია და ფილოსოფია0
- მეცნიერება0
- ფსიქოლოგია0
- ფლორა და ფაუნა0
- ხელოვნება და ჰობი0
- ჯანმრთელობა0
- ლიტერატურა და პოეზია0
- ჩანახატები0
- ქალი და მამაკაცი0