დღესდღეისობით უფრო და უფრო მეტ გურმანს იზიდავს ალკოჰოლური სასმელი ვისკი, რის გამოც მაღაზიებში შეგიძლიათ წააწყდეთ ვისკის უამრავ არჩევანს. ეს სასმელი მიეკუთნება ძვირიან სასმელებს, ამიტომაც ტყუილად რომ არ დავხარჯოთ ფული და არ გავიფუჭოთ პირველი შთაბეჭდილება (რა თქმა უნდა თუ ვსამთ პირველად), უნდა იცოდეთ მისი დალევის ძირითადი წესები.
ვისკის ბოკალი უნდა იყოს ცილინდრიანი და ფართო სქელი ძირით. თუ არ აპირებთ ვისკიში ყინულის და კოკა-კოლის გარევას, მაშინ მას სვამენ ტიტის ფორმის ბოკალით. მაგალითად, ირლანდიელები თვლიან რომ ვისკი არის მსუბუქი, რის გამოც არ აზევებენ. შოტლანდიელები, კი პირიქით, ესეთ ძლიერ და არომატულ სასმელს ვერ სვამენ ყინულის გარეშე.
იმისთვის რომ მივიღოთ მაქსიმალური სიამოვნება, რომ არ დაზიანდეს მისი არომატი და გემო, ტემპერატურა უნდა იყოს არც მაღალი და არც დაბალი, დაახლოებით +19+22° C.
კომენტარები
ახალი ამბები
კატეგორიები
- ავტო და მოტო0
- განათლება0
- თამაშები და გართობა0
- თვითგანვითარება0
- ტექნომანია0
- კულინარია0
- ცნობილი ადამიანები0
- რჩევები0
- ქალებისათვის0
- ელექტრონული წიგნები0
- ასტრონომია0
- ეს საინტერესოა0
- სპორტი და ფიტნესი0
- გასაოცარი ფაქტები0
- რელიგია და ფილოსოფია0
- მეცნიერება0
- ფსიქოლოგია0
- ფლორა და ფაუნა0
- ხელოვნება და ჰობი0
- ჯანმრთელობა0
- ლიტერატურა და პოეზია0
- ჩანახატები0
- ქალი და მამაკაცი0