თუ თქვენი ოჯახის წევრებს მოსწონთ ქათმის ხორცი, შეეცადეთ შესთავაზოთ ქათმის ფრთები მომზადებული თაფლითა და ლიმნით. სოუსის ხარჯზე ფრთები გამოდის ძალიან გემრიელი და არომატული, რითიც თქვენი ახლობლები დარჩებიან კმაყოფილნი.
რა დაგვჭირდება?
ქათმის ფრთა – 1 კგ. (მარკეტში შეგიძლიათ შეიძინოთ დაფასოვებულები)
ლიმნის წვენი – 30-40 გრამი
დარიჩინი – 1 ჩაის კოვზი
თაფლი – 3 სადილის კოვზი
სოიოს სოუსი – 2 ჩაის კოვზი
ზეთი
და ცოტა ოდენი ლიმნის ქერქი
უპირველეს ყოფლისა უნდა მოვამზადოთ სოუსი, ქათმის ფრთის ჩასაწობად. ავიღოთ რაიმე დიდი მოცულობის საცავი, შიგ ჩავასხათ ლიმნის წვენი, თაფლი, სოიოს სოუსი, ჩავამატოთ დარიჩინი და ლიმნის ქერქები (ზემოთ ხსენებული პროპორციით ). კარგად ავურიოთ ეს ყველა ინგრედიენდი.
შემდგომ სუფთა ქათმის ფრთა მოვათასოთ ამ საცავში, რათა ხორცი კარგად გაიჟღინთოს (მინიმუმ 3 საათი). თუ თქვენ გაქვთ მეტი დრო მაშინ შეგიძლიათ გააჩეროთ მეტი ხნით და საბოლოოდ იგი უფრო გემრიელი გამოვა.
ავიღოთ მაღალ გვერდებიანი ტაფა, ჩავასხათ ზეთი. დავდგათ საშუალო გაზის ცეცხლზე და დავბრაწოთ სანამ ფრთის ორივე მხარეს არ გაუჩნდა აპეტიტური ოქროსფერი კანი. როცა ამას შეატყობთ, ჩაასხით ტაფაში მარინადის სოუსი (რომელშიც ფრთები გავაჩერეთ) და ჩავშუშოთ დაბალ ცეცხლზე 10-15 წუთის განმავლობაში. უკვე მზა საკვები სასურველია მივირთავთ ცხელი სახით და გარნირად გაოიყენოთ ნებისმიერი რამე თქვენი სურვილისამებრ.
გემრიელად მიირთვით!
კომენტარები
ახალი ამბები
კატეგორიები
- ავტო და მოტო0
- განათლება0
- თამაშები და გართობა0
- თვითგანვითარება0
- ტექნომანია0
- კულინარია0
- ცნობილი ადამიანები0
- რჩევები0
- ქალებისათვის0
- ელექტრონული წიგნები0
- ასტრონომია0
- ეს საინტერესოა0
- სპორტი და ფიტნესი0
- გასაოცარი ფაქტები0
- რელიგია და ფილოსოფია0
- მეცნიერება0
- ფსიქოლოგია0
- ფლორა და ფაუნა0
- ხელოვნება და ჰობი0
- ჯანმრთელობა0
- ლიტერატურა და პოეზია0
- ჩანახატები0
- ქალი და მამაკაცი0